Over ons

Wat in 1952 begon als een klein familiebedrijf, is uitgegroeid tot een volledig geautomatiseerde en gerobotiseerde onderneming. Vanuit onze fabriek in Amsterdam leveren we ruim 900 klantspecifieke, metalen halffabricaten en meer dan 1.4 miljoen eenheden aan klanten in heel Europa. Ons doel? Bijdragen aan de optimalisatie van klantprocessen, zodat klanten hun product kosteneffectief op de markt kunnen brengen.

Naast onze vier productietechnieken, onderscheiden we ons door flexibiliteit, een kosteneffectieve organisatie en een doorlopend productieproces. Als eerste bedrijf in de markt hebben wij het forceerproces volledig gerobotiseerd en geautomatiseerd. Hierdoor behoren we tot de top op het gebied van volume, (proces)innovatie en productieautomatisering.

Werkwijze- De Mercuur

Onze werkwijze

Onze focus ligt op de productie van metalen halffabricaten, waarbij sprake is van grotere series en waarbij maatvoering, toleranties, leverbetrouwbaarheid en een concurrerende prijsstelling van doorslaggevende rol zijn. Denk aan rookgasafvoersystemen, HVAC installaties, afvalverwerkingssystemen, solarinstallaties, dakbeveveiliging etc.

Bekijk onze methodes

Onze missie

We zien het als een uitdaging om u, op basis van marktontwikkelingen en onze marktfocus, de optimale balans te bieden tussen kwaliteit, prijs en leverbetrouwbaarheid. Daarvoor kijken we naar de ontwikkelingen in uw markt en denken we met u mee. Om dit alles te ondersteunen, zijn wij ISO-gecertificeerd, voorraadhoudend én co-engineeren we producten in nauwe samenwerking met onze klanten. Klantspecifieke afspraken over productseries, bestelgroottes, minimale voorraden en consignatie zijn belangrijke waarden in ons supply chain management.

Kwaliteitsborging ISO

Wij staan voor kwaliteit. Altijd. Om de kwaliteit van onze producten te borgen zijn wij ISO 9001:2015 gecertificeerd. Dit betekent dat we met onze producten aan alle internationale eisen en richtlijnen voldoen. Onze processen en producten worden continu geëvalueerd en verbeterd.

Sociopack- De Mercuur

SocioPack

Een belangrijk onderdeel van ons bedrijf is onze verpakkings- en assemblage-afdeling, SocioPack. Hier worden minder complexe werkzaamheden – zoals labelen, inpakken en assembleren – uitgevoerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Lees meer

Waar komen we vandaan?

In 1952 is De Mercuur begonnen met handmatig forceren. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volledig geautomatiseerd en gerobotiseerd bedrijf dat 4 productietechnieken beheerst en combineert. In de ruim 70 jaar dat we bestaan hebben we onszelf keer op keer bewezen. De sleutel tot ons succes? We zijn groot geworden door klein te blijven. Met een kleine 25 medewerkers hebben we een platte organisatie, die doet wat het belooft.

Bekijk onze geschiedenis

Uw betrouwbare specialist in halffabricaten

Neem contact op