Forceren

“Pottenbakken met metaal”. Zo noemen we forceren ook wel gekscherend. Deze uiterst efficiënte productietechniek maakt het mogelijk om metaal naadloos en spaanloos te vervormen tot een rond product. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een matrijs. Bij forceren kunnen er verschillende soorten metaal worden gebruikt. Denk aan aluminium, koper, messing en RVS.

Met maar liefst 9 volledig gerobotiseerde CNC forceersystemen, mag De Mercuur zich één van de grootste forceer-aanbieders in de Europese markt noemen.

De Mercuur- Forceren

Innovatie en robotisering

De ontwikkelingen in de markt gaan razendsnel. Om onze toppositie te behouden, zijn we continu aan het innoveren. Dit doen we niet alleen om onszelf te verbeteren, maar ook, en vooral, om ervoor te zorgen dat we u de optimale balans kunnen blijven bieden tussen kwaliteit, prijs en leverbetrouwbaarheid. Automatisering en robotisering spelen hierin een belangrijke rol. Onze robots zorgen een kwalitatief goed repeterend smart proces en produceren volcontinu. Daarnaast maakt het ons minder afhankelijk van kraptes op de arbeidsmarkt.

Dieptrekken- De Mercuur

Dieptrekken

Dieptrekken staat ook wel bekend als het persen van metaal. Net als bij forceren is het met dieptrekken mogelijk om …

CNC-automatendraaien bij de Mercuur

CNC automatendraaien

Automatendraaien is een productietechniek waarbij stafmateriaal automatisch wordt toegevoerd en verspaand tot het uiteindelijk gewenste product. Het kan zowel met …

3D-Lasersnijden bij De Mercuur

3D lasersnijden

Met 3D lasersnijden kunnen geforceerde en/of diepgetrokken producten worden nabewerkt. Dat gebeurt door het vormvrij uitsnijden van delen uit het …

Uw betrouwbare specialist in halffabricaten

Neem contact op